Nieuwe sfeertribune Eendracht Aalst komt er alsnog

vrijdag 23 juni 2017 om 17u15 - Redactie

De Task Force (Ilse Uyttersprot, Ann Van de Steen, Caroline Verdoodt en Iwein De Koninck) en burgemeester Christoph D'Haese hebben alsnog een voorstel uitgewerkt om de tribune aan te kopen die tot vorig jaar dienst deed op Zulte-Waregem. Hierover was de voorbije dagen heel wat deining ontstaan bij supporters van de club.

Het voorstel is een prefinanciering waarbij de club Eendracht Aalst een gedeelte van de aankoopkosten gespreid over 5 jaar terugbetaalt aan de stad. De club had eerder al aangegeven te willen instaan voor de afbraakkosten van de huidige tribune en de opbouw van de aangekochte. Het bestuur van Eendracht Aalst drong aan op de aankoop van de tribune omdat de club ervan overtuigd is dat er meer abonnementen gaan verkocht worden, ook al is de tribune tweedehands. Het clubbestuur moet hierover zijn definitief fiat nog geven. Het voorstel werd uitgewerkt in aanwezigheid van een delegatie van VZW supporters Eendracht Aalst. Ook zij zijn vragende partij want in tegenstelling tot de huidige noodtribune is deze groter.
 
In het voorstel betaalt de stad 45.000 Euro, de resterende 45.000 Euro wordt geprefinancierd en door de club maandelijks afbetaald bovenop het huurgeld.  Het schepencollege besliste eerder al een borg van 500.000 Euro te ondertekenen.  Ook aan de huidige infrastructuur werden door de stad al heel wat inspanningen gedaan. 

Ilse Uyttersprot 
“Naast de jaarlijkse subsidies en logistieke steun investeert de stad dit jaar 154.300 euro in het Zandbergcomplex en 45.500 euro in het stadion”. 

Christoph D’Haese : 
“Ik ben tevreden met het akkoord, het extra budget wordt nu gezocht in mijn budget voor Integrale Veiligheid, dat van Sport van Ilse Uyttersprot en dat van Ann Van De Steen (Openbare domein)”. 

Iwein De Koninck : 
"Na prefinanciering door de stad kan via meer inkomsten uit supportersabonnementen gesproken worden van een deel crowdfunding. Laat ons op die weg voortgaan"

De VZW Supporters Eendracht Aalst reageerde opgelucht.  "De nieuwe staantribune komt er. We roepen de supporters op om massaal een abonnement te nemen voor onze nieuwe K, zodat we nog meer sfeer kunnen maken, te beginnen met de derby op 3 september tegen Dender. We zijn heel blij dat we kunnen melden dat de stad Aalst beslist heeft om de staantribune die tot vorig jaar dienst deed op Zulte Waregem aan te kopen. Dat werd vrijdagochtend beslist op een meeting van de Task Force in aanwezigheid van een delegatie van de VZW Supporters Eendracht Aalst . Concreet zal de stad 45.000 € betalen, de resterende 45.000 € is ten laste van de club, maar de stad schiet dit bedrag voor en de club moet dit over een periode van vijf jaar terugbetalen via een verhoogde huurprijs voor het stadion. De club moet ook instaan voor de afbraak van de huidige tribune en de opbouw van de nieuwe", aldus de VZW Supporters Eendracht Aalst.

We zijn als VZW heel blij dat we dit hebben kunnen verwezenlijken. "Iedereen wou een nieuwe tribune, nu deze er komt is het aan ons - supporters - om te bewijzen dat we deze nieuwe staantribune waard zijn. De VZW Supporters Eendracht Aalst roept de fans op om zoveel mogelijk abonnementen aan te schaffen voor onze vernieuwde K. Aal tesaumen! Iendracht Oilsjt back to glory!"