Residentie Zeebergkaai klaar voor lancering

maandag 6 maart 2017 om 16u19 - Redactie

Aanstaande zaterdag 11 maart om 14.00 uur geven projectontwikkelaar Vestra en makelaar Verrassend Vastgoed het startsein voor de verkoop van residentie Zeebergkaai in Aalst. De avant-première heeft plaats op de werf aan de Zeebergkaai te Aalst. Het ontwerp is van het gerenommeerde Este Architects uit Brussel. De residentie bestaat uit 15 energiezuinige, ruime en zonnige luxeappartementen met een oppervlakte van 97m2 tot 150m2, die beschikken over 2 of 3 slaapkamers, een royaal terras en een ondergrondse parking. Het gebouw, dat binnen het jaar zal worden opgeleverd, koppelt comfort en optimale ruimtebenutting aan een schitterende, strakke vormgeving.

 Water, groen en stadsbeleving

Kopers zullen wonen in de tweede grootste stad van Oost-Vlaanderen, nabij het groen, met zicht op het water en toch vlakbij het stadscentrum. Residentie Zeebergkaai ligt in een uitbreidingszone van het stadspark, op de hoek van de Frederic Van der Nootstraat en de gelijknamige Zeebergkaai. “Residentie Zeebergkaai ligt op een toplocatie. U woont buiten de grote verkeersaders, letterlijk op een ‘hoek’ aan het water en op 700 meter van het Belfort, het commerciële centrum, de scholen, de nieuwe sporthal Schotte en het park.” licht Maarten Verhoeven van Verrassend Vastgoed toe.

Opwaardering en parkuitbreiding

In de omgevingsplannen zijn alle voorwaarden vervuld voor een geslaagde opwaardering tot exclusief woongebied en parkuitbreiding. Daarbij is ook de rol van de Dender van groot belang. Zo is de heraanleg van de jaagpaden en de oevers met faciliteiten voor ‘zacht’ verkeer gepland. De Denderstreek is veilig, leefbaar én groen en heeft de potentie om een van de groeiregio’s van de toekomst te worden. 

Energiezuinig wonen

Residentie Zeebergkaai staat voor luxueus en tegelijk energiezuinig wonen. Het E-peil van de appartementen ligt tussen de 46 en 59 en dus onder het wettelijk minimum van 60 (K-peil=39). Het dak wordt bekleed met zonnepanelen. De oriëntatie van de terrassen is oost- en zuidwaarts, wat veel ochtend- en middagzon garandeert.