JETIE+ brengt "Frankenstein, of het geheim van SMRNTWSK"

woensdag 3 mei 2017 om 17u08 - Redactie

"Frankenstein, of het geheim van SMRNTWSK" van Hugo Matthysen in de versie van JETIE+ en een regie van Patrick Bernauw is een bijzonder muzikale en ook zeer absurde komedie geworden. Verwacht u bijgevolg aan het onverwachte, aan een knettergek café chantant, aan prettig gestoord theater in de sfeer van Monty Python, aan een Veelkoppig Monster en . . . Smrntwske zwupsen!

Victor Frankenstein heeft in the middle of nowhere – het achterlijke boerengat Smrntwsk – een kasteel geërfd van zijn overgrootoom. Bij nader inzien blijkt dat een ruïne te zijn. Geld om het kasteel te saneren is er niet, maar gelukkig vindt de knecht van Frankenstein in de stoffige archieven een werkje van zijn overgrootoom Zoltan, getiteld: “Hoe maak ik een Fatsoenlijk & Hardwerkend Mens”. Frankenstein gaat aan de slag… en zorgt daarmee voor de nodige beroering onder de Smrntwske bevolking.
​
Want wat is HET, dat burgemeester Znjerp en de Gezusters Karamazow met alle mogelijke middelen proberen te verbergen? Heeft de blinde zieneres Ilona iets gezien? Vindt de plaatselijke schone Raïsa nog een nieuwe bewonderaar, nu massamoordenaar Janosj de Pianist het tijdelijke voor het eeuwige heeft geruild ?

Al deze en nog veel meer vragen worden beantwoord op 6, 7, 12 en 13 mei... in Smrnerembodegemtwsk… oftewel: de Parochiezaal aan de Termurenlaan, Erembodegem! Toeschouwers zullen in een Goodie Bag, behalve Smrntwske zwupsen en nog een stuk of wat andere Frankensteinse ingrediënten, een Geheime Code vinden die zowaar toegang verleent tot een heuse Game App “Frankenstein – The Making Of”! De pers nodigen we graag uit op de avant-generale repetitie, vrijdag 28 april, om 18.30 uur, eveneens in de parochiezaal. Tickets te verkrijgen bij cast en crew, of online op www.jetie.be