WIN een duoticket voor 'SKaGeN Uw Rijk Kome - Jezus voor Beginners' - GAME OVER

maandag 20 maart 2017 om 08u00 - Redactie
Foto: Serge Meeter

Jezus is terug op aarde. Of althans iemand die beweert Jezus te zijn. Hij ziet er niet zo heel anders uit dan jij of ik. Hij lijkt wat hooghartig, vermijdt elk conflict en beweert de toekomst te kunnen voorspellen. Een rechtbank legt hem op de rooster. Onder invloed van de publieke opinie zal die Christus’ executie verordenen.

SKaGeN vond inspiratie in de roman ‘De Meester en Margarita’ van Michail Bulgakov. Bulgakovs Christus is helemaal niet zo krachtdadig en onbevreesd als de evangelische figuur. Hij is grappig, laf en manipulatief. Hij doet voorkomen dat al het ontstane tumult nooit zijn bedoeling is geweest. Ook Pilatus is anders. Hij is vertwijfeld en krijgt stilaan sympathie voor Jezus. Al helemaal als die in staat blijkt om zijn hoofdpijn even weg te nemen. Maar Pilatus kan de publieke opinie niet keren. Jezus wordt terechtgesteld. En Pilatus zwerft 2000 jaar later nog rond over de aardbol, met helse hoofdpijn.

SKaGeN peilt naar de staat van de mens vandaag, in een wereld beheerst door schijnbaar religieuze terreur. Wat is de betekenis van het geloof en wat zijn de repercussies? In welke mate steunen onze morele ideeën over goed en kwaad, rechtvaardigheid en solidariteit op een religieuze cultuur? Een scherpe hedendaagse voorstelling, zowel tragisch als verraderlijk vrolijk.

Aalst.tv schenkt drie duotickets weg voor de voorstelling van woensdag 26 april om 20.00 uur in De Werf. Wat moet je doen? Mail 'SKaGeN' naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. en vermeld je volledige naam en adres!