Carnaval 2017: een topeditie!

woensdag 1 maart 2017 om 16u25 - Redactie
Met meer dan 80 000 bezoekers kregen de carnavalisten van de zondagsstoet het publiek dat ze verdienden. Foto: JP Swirko

De mooiste, de langste, de natste, de veiligste… Er zijn veel superlatieven om Carnaval 2017 te beschrijven. Met de traditionele ontbijtkoeken van de burgemeester achter de kiezen kan de stad tevreden terugblikken op een topeditie.

Met meer dan 80 000 bezoekers kregen de carnavalisten van de zondagsstoet het publiek dat ze verdienden. De kleurrijke parade van 80 kleine, middelgrote en grote groepen en 208 losse groepen zorgden voor een schitterend spektakel. De Zieke Zjieratten – Twiekierenniet, Krejeis en Possensje kaapten de eerste prijs weg. De stad wil nog een speciale dank-je-wel uitbrengen voor groep 81, De Koisploeg, om de straten zo snel mogelijk proper te maken.
 
Veiligheid
Met terreurdreiging 3 kreeg veiligheid prioriteit. Alle veiligheidsdiensten stonden op scherp, betonblokken blokkeerden de invalswegen en de helikopter van de federale politie stuurde rechtstreeks beelden door naar het crisiscentrum in het administratief centrum. Carnaval 2017 is zonder noemenswaardige incidenten verlopen.
 
Carnaval in beeld 
 
Aftellen!
Pruiken, valse borsten en ‘velle frakken’ mogen voor een jaar opnieuw de kast in.  Het is aftellen tot 11 februari 2018.