Parking Hopmarkt bestaat drie jaar

vrijdag 16 juni 2017 om 14u24 - Redactie

Herinnert u zich nog de tijd toen de Hopmarkt één grote openluchtparking was? Deze zomer bestaan de parking en het vernieuwde plein drie jaar.

Volgende maand viert de Hopmarktparking haar derde verjaardag. Het aantal wagens dat zijn weg naar deze ondergrondse parking vindt, stijgt nog steeds gestaag. Een goede zaak, volgens schepen van Mobiliteit Dylan Casaer (SD&P). “Vorig jaar werden er in totaal zo’n 90.000 voertuigen meer geregistreerd ten opzichte van 2014, het eerste volledig jaar waarin de parking open was. Ook dit jaar zien we maand na maand meer gebruikers. In vergelijking met mei 2016, bood de Hopmarktparking vorige maand onderdak aan 15% extra wagens. Allemaal voertuigen die niet meer rondtoeren in het centrum, op zoek naar een parkeerplaats,” aldus Casaer (SD&P).
 
“We kunnen ons amper nog de tijd voorstellen toen de Hopmarkt een grote openluchtparking was,” vult schepen van Openbare Werken Ann Van De Steen (SD&P) aan. “Vandaag is de Hopmarkt een prachtig plein, waar het veilig én aangenaam toeven is. Bovendien biedt de inrichting voldoende ruimte voor tal van evenementen.” Ook Esplanadeplein verdient make-over Het succesverhaal op de Hopmarkt inspireerde het stadsbestuur bij de plannen voor het Esplanadeplein: “Het Esplanadeplein vandaag is vergelijkbaar met de ‘vroegere’ Hopmarkt: een grote openluchtparking, die bovendien altijd volzet is. De parking onder het Esplanadeplein krijgt een complementaire functie en moet een betaalbare buurtparking worden. Door de wagens ook hier ondergronds te laten parkeren, willen we zoveel mogelijk auto’s weren uit het straatbeeld en creëren we ook plaats voor 200 extra fietsstallingen. Door het plein verder ook in te richten met veel groen en bomen, zorgen we in dit deel van het centrum letterlijk en figuurlijk voor meer zuurstof,” besluiten beide schepenen.