Steun het literaire debuut van Aalstenaar Joris De Brucker

maandag 12 juni 2017 om 15u49 - Redactie

Half Gaar is het literaire debuut van Aalstenaar Joris De Brucker. Het boek verschijnt bij uitgeverij Beefcake Publishing. Met een crowdfunding-campagne wil de uitgeverij middelen verzamelen om de productie en de promotie van het boek te optimaliseren. Wat betekent dat concreet? Een professionele lay-out, een kwalitatieve druk, voldoende oplage, verdeling in alle winkels in Vlaanderen en Nederland en reclame om zoveel mogelijk mensen te laten weten dat het boek is gepubliceerd. In ruil voor jouw bijdrage krijg je allerlei exclusieve voordelen. Half Gaar zal verschijnen in september 2017.

Wat voor boek is Half Gaar?

Wat als je je alleen maar kan uitdrukken via een platenspeler? Waarom zou je eerder iemands oorknobbeltje onthouden dan haar voornaam? Zou je een moord begaan om te ontsnappen aan al het lawaai van de wereld? Worden je hallucinaties weleens jaloers op je echte lief? Een mens komt in de neteligste situaties terecht, en dat is voor de personages in deze kortverhalen niet anders. Gelukkig is de waanzin nooit veraf.

Joris over zijn sprokkelboek

Als format is deze collectie kortverhalen geënt op de ‘content is king’ cultuur, de uitgelezen marketingmethode om u, de lezer, vertrouwd te maken met het merk, de auteur. Literatuur wordt daarbij in hapklare, gevarieerde doses aangeboden.

Maar als u niet zo hoog met marketing oploopt, ziet u deze sprokkelroman misschien liever als de expressie van de versnipperde psyche die onze tijd zo typeert. Een parade van alter ego’s die het stagnerende zelf een vluchtige blik gunnen op andere bestaansvormen. Eén voordeel van deze gefaseerde immersie is alvast dat chronologie geen punt hoeft te zijn. Volgorde en logica zijn ondergeschikt aan beleving.

Half Gaar is bovenal een werk dat u consumeert naar eigen smaak en vermogen. U leest erin wat u lief is. Hoe gejaagd en gefragmenteerd de wereld ook mag zijn, lezen is nog steeds een kwestie van marineren; het vergt tijd en geduld om uzelf helemaal te laten doordringen. Neem die tijd. Oefen dat geduld. Marineer. Sudder. Stoof. Daarna noemt u het wat u wilt.

Wie is Joris?

Joris De Brucker schrijft gedichten en korte verhalen. Hij werd geboren in 1977, studeerde talen en is prettig gestoord. Hij is lid van het Aalsters Literair BonTgenootschap, en prijkt op de wall of fame van Literairwerk.nl. met publicaties in literairwerk magazine en het eerste lustrumboek.

Over de uitgeverij

Beefcake Publishing is een onafhankelijke, alternatieve uitgeverij en legt de focus op alle proza (fictie, non-fictie, jeugd, lifestyle) en poëzie. We zijn op zoek naar heel gevarieerd werk van frisse auteurs, die hun eigen vorm, inhoud, stijl en thematiek creëren, wars van alle hypes en trends.

Neem een kijkje op www.beefcakepublishing.be of op de Facebookpagina.