CVO Pro wordt grootste centrum voor volwassenenonderwijs in de streek

maandag 8 mei 2017 om 16u37 - Redactie
Foto: JP Swirko

Het Vlaamse onderwijslandschap is in volle evolutie. Ook in het volwassenenonderwijs zijn heel wat veranderingen op til. Zo staan schaalvergrotingen al enige tijd op de agenda van onderwijsminister Hilde Crevits. Een fusie tussen twee Aalsterse centra voor volwassenenonderwijs van het GO! ligt dan ook voor de hand. Een dergelijke fusie levert namelijk heel wat voordelen op.

Directeur van CVO Handelsschool Stany Meskens: “Wij hebben deze fusie gedurende een jaar intensief en gecoördineerd voorbereid. Wij zullen de huidige cursisten een nog betere dienstverlening kunnen bieden en hopen met ons gevarieerd aanbod ook nieuwe cursisten warm te maken voor een opleiding bij CVO Pro. Voor de personeelsleden verandert er in de praktijk relatief weinig, omwille van het feit dat het aanbod van beide centra volledig complementair is en nergens overlapt.” Directeur CVO Tanera Marc Lion: “CVO Tanera en CVO Handelsschool zijn gevestigde waarden in het volwassenenonderwijs in de ruime omgeving van Aalst. Het aanbod van beide centra blijft behouden. Dat betekent dat de cursist nog steeds terecht kan in ons centrum voor allerhande creatieve, gastronomische en esthetische opleidingen, maar ook kan kiezen voor een taalcursus of een informaticaopleiding. Door het aanbod zo ruim mogelijk te maken, hopen we nog meer Aalstenaars warm te maken om een opleiding bij CVO Pro te volgen.”

Alle praktische informatie en het volledige aanbod van CVO Pro kun je vanaf 1 juni raadplegen via www.cvopro.be Inschrijven voor volgend cursusjaar kan reeds vanaf nu op de bestaande en gekende administraties.