HoGent optimaliseert campus Aalst en breidt aanbod uit

dinsdag 18 april 2017 om 17u11 - Redactie
Foto: Leen De Smedt

De campus Aalst van de HoGent is in volle ontwikkeling. Aan de ene kant heeft de faculteit Bedrijf en Organisatie grootse plannen voor haar bacheloropleidingen bedrijfsmanagement en toegepaste informatica in Aalst, anderzijds zorgt de komst van HBO5-opleidingen voor nieuw leven én voor nieuwe plannen op de campus.

De HBO5-opleidingen van CVO Leerstad en van het Vesaliusinstituut hebben gekozen voor een samenwerking met de campus Aalst van de HoGent. De komst van de opleidingen verpleegkunde, boekhouden en meertalig secretariaat heeft meteen een grote impact op de verdere uitbouw van de campus. Zo komt er in functie van de eerste opleiding een nieuw lokaal voor verpleegkunde. Niet onbelangrijk voor een stad met enkele grote regionale ziekenhuizen.

Intussen wordt er ook ingezet op een vernieuwde aanpak van de eigen bacheloropleidingen. In dat kader komt er ook een broeikaslokaal, waar je nu al even kunt kennismaken met een virtual reality-bril en een hololens. Het sluit aan bij de hele filosofie waarbij Ondernemend Aalst omgetoverd is tot Broeikas. Met de uitbouw van een echte stadscampus in Aalst wil de HoGent zich inschrijven in de dynamiek van stad en regio, met een sterke interactie tussen onderwijs, ondernemen, bedrijven en beleid.

Fotografie: Leen De Smedt