Scouts vieren 85-jarig bestaan in Aalst

maandag 20 maart 2017 om 15u48 - Redactie
Scouts Sint-Aloysius in Vrolijke Vrienden (2011)

Het is dit jaar exact 85 jaar geleden dat de eerste scoutsgroep in Aalst werd opgericht. De vijf Aalsterse scoutsgroepen vieren daarom samen hun jubileum op zondag 9 april 2017. Scouts & Gidsen Sint-Aloysius, Sint-Goedele, Sint-Joris, Akabe & Sint-Kristoffel kwamen vorige zondag alvast samen met al hun leden.

“We plannen op 9 april een hele dag lang activiteiten, waaronder een dauwtrip in het Heuvelpark, een stadsspel en een grote optocht door het stadcentrum”, vertelt organisator Lukas Van Orshoven. “Voor dat laatste hebben we vandaag alvast onze opstelling geoefend. Het wordt een grote tocht over de Wallenring, begeleid door trommelkorps Met Vel en Gamel”. Vertrek en aankomst van de tocht is gepland op de Graanmarkt in Aalst. Daar zal onder meer een grote sjorring, een terras en een scoutsmuseum opgesteld staan.

“De geschiedenis van de Aalsterse scouts is uniek in België”, vertelt Bruno Grigis van scoutsarchief Malpertuis. “Vanaf 1932 werden scoutsleiders over de hele stad uitgezonden om nieuwe groepen te stichten. 85 jaar later bestaan die vijf groepen nog steeds, en hoe! Deze samenwerking is redelijk historisch te noemen”. Samen tellen de Aalsterse scouts vandaag meer dan 350 leden. Iedereen, scout of niet, is van harte welkom. Voor sommige activiteiten is inschrijven vereist. Meer info en volledig programma op www.85jaarscoutinginaalst.be.

Video: Scouts Sint-Aloysius in Vrolijke Vrienden (2011)