'Bruisende Binnenstad' van HoGent popt-up in Pieter van Aelst Gaanderij

maandag 13 maart 2017 om 15u29 - Redactie

HoGent popt-up met een stadslab in de Pieter van Aelst Gaanderij. Bruisende Binnenstad opent haar deuren vanaf vandaag t.e.m. 23/03. Dit initiatief gaat uit van het onderzoeksproject PWO Activatie Aanloopstraten van de HoGent met als doel om de leegstand tegen te gaan in Vlaamse binnensteden en samen te werken aan een bruisende binnenstad.

Bruisende Binnenstad is een informatie- en belevingsgedreven pop-up, gaande van toekomstig stadsbeleid, winkelvastgoed en inspirerende retail innovaties tot mogelijke partnerships die je vleugels geven. Al deze tips, adviezen en inspiratie verstrekken wij in de vorm van workshops en inspiratiesessies aan beleidsmakers, vastgoedeigenaars en lokale ondernemers om de positie van de winkelstraat en de zelfstandige ondernemer te verbeteren. De kern hiervan is het creëren van een duurzame maatschappelijke waarde voor de stad en haar gebruiker, een economische waarde voor de (vastgoed)ondernemers met als resultaat een bloeiende winkelstraat en een vitale stedelijke leefomgeving.

Wedstrijd Stedelijk Groen Aalst
 
Groen maakt mensen gezonder, bevordert sociale contacten, lokt meer toeristen, bedrijven en investeerders, trekt de waarde van huizen op, maakt dagen van strenge vorst of hittegolven draaglijker en verbetert de luchtkwaliteit. Die voordelen komen uit alle hoeken: privétuinen, parken, groendaken, individuele bomen…
Zelfs het kleinste stukje groen levert de stad waardevolle diensten of goederen op. Vandaar dat HoGent de wedstrijd organiseert om dé groene winkelstraat (meer specifiek Korte/Lange Zoutstraat Aalst) te ontwerpen. Neem deel en stuur je ontwerp voor 23/3 binnen. Donderdagavond 23/3 maken we de winnaar bekend in de pop-up en de winnaar (of de winnende groep) krijgt een leuke cadeaubon.
 
Praktisch:
 
Interesse om al jullie ideeën en visionaire projecten een stap verder te brengen en samen de stad te maken? Het volledige programma en de routebeschrijving kan je terug te vinden via bruisendebinnenstad.be
Inschrijven voor een focusgroep, inspiratie- of coaching sessie kan via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.