Kamperen voor een plaatsje op de Middelbare Steinerschool Aalst

vrijdag 10 maart 2017 om 17u48 - Redactie
De lagere steinerschool stelt vanaf vanavond 18 uur de polyvalente zaal en sanitair ter beschikking, zodat de schoolpoortkampeerders warm en beschut kunnen overnachten

“We hebben de lentekriebels! Dit weekend zetten we een nieuwe belangrijke stap naar het eerste schooljaar van de zevende klas van de Middelbare Steinerschool Aalst in de Affligemdreef. Op zaterdag 11 maart vanaf klokslag 10 uur (tot 12 uur) zetten we onze deuren wagenwijd open voor inschrijvingen. Later inschrijven kan ook, maar enkel op afspraak.

Tijdens deze inschrijvingsperiode, die loopt tot 24 maart, kan iedereen inschrijven maar wordt voorrang gegeven aan indicatorleerlingen. Dat zijn leerlingen voor wie wettelijk gezien tijdelijk een plaatsje wordt gereserveerd (bv. leerlingen met een studietoelage), zodat er een juiste sociale mix in de klasgroep kan ontstaan. In Aalst worden er vijf plaatsen voorbehouden.
Ook niet-indicatorleerlingen kunnen nu al inschrijven. Als het quotum voor niet-indicatorleerlingen (overige 19) tijdens deze periode al opgevuld is, krijgt de aanvraag tot inschrijving het statuut ‘uitgestelde inschrijving’. Het is dan even afwachten tot in de periode ‘vrije inschrijving’ (vanaf 25 maart) om te weten of die inschrijving ook kan worden omgezet in een effectieve inschrijving.

Ouders die zeker willen zijn van een plaats, komen best niet te laat. Wie eerst komt, eerst maalt! Vanaf morgen 10 uur zal het schoolbestuur volgnummers toekennen die de volgorde bepalen. Sommigen hebben daar niet op gewacht. Op vrijdagochtend stond al één geïnteresseerde ouder te wachten aan de schoolpoort. Andere ouders met kinderen op de  lagere steinerschool – zij hebben wettelijk gezien geen voorrang – hebben onmiddellijk het nodige gedaan om zich te organiseren, zodat hun kinderen verzekerd zijn van een plaatsje in de nieuwe zevende klas. Zij blijven de wacht houden tot morgenochtend.

De lagere steinerschool stelt vanaf vanavond 18 uur de polyvalente zaal en sanitair ter beschikking, zodat de schoolpoortkampeerders warm en beschut kunnen overnachten.” 

Namens de Vrienden van de Middelbare Steinerschool Aalst, Tim De Backer (0474/30.71.79) &  Tom De Pelsmaeker